Bezglutenske njoke Basic

HomeNjoke bez glutenaBezglutenske njoke Basic

Sastav: krompir, bezglutensko brašno, žumanca, puter (sadrži mlijeko), so.

Upute za pripremu: Smrznute njoke stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 1-2 minute nakon što isplivaju na površinu. Kuhane njoke ocijedite. Začinite maslinovim uljem ili puterom, po želji. Gotovo jelo možete poslužiti sa naribanim parmezanom ili uz umak.

Uslovi čuvanja: Proizvod čuvati na temeperaturi -18°C ili nižoj. Jednom odmrznut proizvod se ne može više zamrzavati.

Proizvod može sadržavati gluten i soju u tragovima.

BEZ ADITIVA I KONZERVANSA

RUČNO PRIPREMLJENO

Količina: 500 g

Cijena: 12,00 KM

 

Nutritivna vrijednost

u 100 g proizvoda
Energija 201,45 kcal /843,43 kJ
Masti 7,1 g
Od kojih zasićene masne kiseline 1,74 g
Ugljikohidrati 31,94 g
Od kojih šećeri 0,64 g
Proteini 2,29 g
vlakna 2,27 g
so 0,42 g

* prosječne vrijednosti na 100 g.