Sastav: krompir, pšenično brašno, pšenični griz, žumanca, puter (sadrži mlijeko), so, nadjev od cijelih šljiva.
Upute za pripremu: Smrznute knedle stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Kuhane knedle ocijedite. Na tavi propržite puter sa prezlom i cimetom, te knedle uvaljajte lagano u smjesu. Na kraju ih pospite sa šećerom po želji ili ih samo kuhane uvaljajte u mljevene bademe.
Uslovi čuvanja: Proizvod čuvati na temperaturi -18°C ili nižoj. Jednom odmrznut proizvod se ne može više zamrzavati.
Proizvod može sadržavati gluten i soju u tragovima.
Količina: 500 g
Cijena: 8,00 KM
BEZ ADITIVA I KONZERVANSA
RUČNO PRIPREMLJENO
Nutritivna vrijednost
Energija | 256,2 kcal / 1 072,66 kJ kJ |
Masti | 10,9 g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 3,7 g |
Ugljikohidrati | 36,03 g |
Od kojih šećeri | 9,8 g |
Proteini | 3,5 g |
so | 0,42 g |
* prosječne vrijednosti na 100 g.