Knedle sa šljivama

HomeKnedleKnedle sa šljivama

Sastav: krompir, pšenično brašno, pšenični griz, žumanca, puter (sadrži mlijeko), so, nadjev od cijelih šljiva.

Upute za pripremu: Smrznute knedle stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Kuhane knedle ocijedite. Na tavi propržite puter sa prezlom i cimetom, te knedle uvaljajte lagano u smjesu. Na kraju ih pospite sa šećerom po želji ili ih samo kuhane uvaljajte u mljevene bademe.

Uslovi čuvanja: Proizvod čuvati na temperaturi -18°C ili nižoj. Jednom odmrznut proizvod se ne može više zamrzavati.

Proizvod može sadržavati gluten i soju u tragovima.

 

Količina: 500 g

Cijena: 8,00 KM

BEZ ADITIVA I KONZERVANSA

RUČNO PRIPREMLJENO

 

Nutritivna vrijednost

Energija 256,2 kcal / 1 072,66 kJ kJ
Masti 10,9 g
Od kojih zasićene masne kiseline 3,7 g
Ugljikohidrati 36,03 g
Od kojih šećeri 9,8 g
Proteini 3,5 g
so 0,42 g

* prosječne vrijednosti na 100 g.