Knedle sa makom i vanilija kremom

HomeKnedleKnedle sa makom i vanilija kremom

Sastav: krompir, pšenično brašno, pšenični griz, žumanca, puter (sadrži mlijeko), so, mljeveni mak skuhan u mlijeku, nadjev (žumanca, mlijeko, vanilin šećer, kristal šećer, gustin)

Upute za pripremu: Smrznute knedle stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Kuhane knedle ocijedite. Na tavi propržite puter sa prezlom i cimetom, te knedle uvaljajte lagano u smjesu. Na kraju ih pospite sa šećerom po želji ili ih samo kuhane uvaljajte u mljevene bademe.

Uslovi čuvanja: Proizvod čuvati na temeperaturi -18°C ili niže. Jednom odmrznut proizvod se ne može više zamrzavati.

Proizvod može sadržavati gluten i soju u tragovima.

Količina: 500 g

Cijena: 9,00 KM

BEZ ADITIVA I KONZERVANSA

RUČNO PRIPREMLJENO

 

Nutritivna vrijednost

Energija 314,56 kcal / 1 317 kJ
Masti 13,44 g
Od kojih zasićene masne kiseline 4,2 g
Ugljikohidrati 43,5 g
Od kojih šećeri 16,8 g
Proteini 4,9 g
so 0,42 g

* prosječne vrijednosti na 100 g.