Bezglutenske knedle sa makom i vanilija kremom

HomeKnedle bez glutenaBezglutenske knedle sa makom i vanilija kremom

Sastav: krompir, bezglutensko brašno, bezglutenski griz, žumanca, puter (sadrži mlijeko), so, mljeveni mak skuhan u mlijeku, nadjev (žumanca, mlijeko, vanilin šećer, kristal šećer, gustin)

Upute za pripremu: Smrznute knedle stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Kuhane knedle ocijedite. Na tavi propržite puter sa prezlom i cimetom te knedle uvaljajte lagano u smjesu. Na kraju ih pospite sa šećerom po želji ili ih samo kuhane uvaljajte u mljevene bademe.

Uslovi čuvanja: Proizvod čuvati na temeperaturi -18°C ili nižoj. Jednom odmrznut proizvod se ne može više zamrzavati.

Proizvod može sadržavati gluten i soju u tragovima.

BEZ GLUTENA

RUČNO PRIPREMLJENO

Količina: 500 g

Cijena: 15,00 KM

 

 

Nutritivna vrijednost

u 100 g proizvoda
Energija 241,2 kcal / 1009,18 kJ
Masti 7,6 g
Od kojih zasićene masne kiseline 1,1 g
Ugljikohidrati 39,6 g
Od kojih šećeri 9,1 g
Proteini 4,1 g
so 0,42 g

* prosječne vrijednosti na 100 g.