Njoke Sipa

HomeNjokeNjoke Sipa

Sastav: krompir, pšenično brašno, žumance, puter (sadrži mlijeko), sipino crnilo, so.

Upute za pripremu: Smrznute njoke stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 1-2 minute nakon što isplivaju na površinu. Kuhane njoke ocijedite. Začinite maslinovim uljem ili puterom, po želji. Gotovo jelo možete poslužiti sa naribanim parmezanom ili uz umak.

Uslovi čuvanja: Proizvod čuvati na temeperaturi -18°C ili nižoj. Jednom odmrznut proizvod se ne može više zamrzavati.

Proizvod može sadržavati gluten i soju u tragovima.

Količina: 500 g

Cijena: 9,00 KM

 

 

Nutritivna vrijednost

Energija 221,01 kcal /925,32 kJ
Masti 6,69 g
Od kojih zasićene masne kiseline 1,6 g
Ugljikohidrati 35,41 g
Od kojih šećeri 1,23 g
Proteini 4,79 g
vlakna 2,21 g
so 0,42 g

 

* prosječne vrijednosti na 100 g.