Njoke Špinat

HomeNjokeNjoke Špinat

Sastav: krompir, pšenično brašno, špinat, žumance, puter (sadrži mlijeko), so.

Upute za pripremu: Smrznute njoke stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 1-2 minute nakon što isplivaju na površinu. Kuhane njoke ocijedite. Začinite maslinovim uljem ili puterom, po želji. Gotovo jelo možete poslužiti sa naribanim parmezanom ili uz umak.

Uslovi čuvanja: Proizvod čuvati na temeperaturi -18°C ili nižoj. Jednom odmrznut proizvod se ne može više zamrzavati.

Proizvod može sadržavati gluten i soju u tragovima.

Količina: 500 g

Cijena: 9,00 KM

BEZ ADITIVA I KONZERVANSA

RUČNO PRIPREMLJENO

 

Nutritivna vrijednost

Energija 115,08 kcal / 481,82 kJ
Masti 7,25 g
Od kojih zasićene masne kiseline 1,68 g
Ugljikohidrati 22,03 g
Od kojih šećeri 0,85 g
Proteini 3,37 g
vlakna 1,81 g
so 0,42 g

* prosječne vrijednosti na 100 g.