Bezglutenske knedle sa šljivama

HomeKnedle bez glutenaBezglutenske knedle sa šljivama

Sastav: krompir, bezglutensko brašno, bezglutenski griz, žumanca, puter (sadrži mlijeko), nadjev od cijelih šljiva, so

Upute za pripremu: Smrznute knedle stavite u umjereno slanu, kipuću vodu. Kuhajte ih 5-6 minuta nakon što isplivaju na površinu. Kuhane knedle ocijedite. Na tavi propržite puter sa prezlom i cimetom te knedle uvaljajte lagano u smjesu. Na kraju ih pospite sa šećerom po želji ili ih samo kuhane uvaljajte u mljevene bademe.

Čuvanje: Proizvod čuvati na temeperaturi -18°C. Jednom odmrznut proizvod se ne smije više zamrzavati.

Proizvod može sadržavati gluten, soju i orašaste plodove u tragovima.

BEZ ADITIVA I KONZERVANSA

RUČNO PRIPREMLJENO

 

Količina: 500 g

Cijena: 14,00 KM

 

 

Nutritivna vrijednost

u 100 g proizvoda
Energija 208,84 kcal /874,37 kJ
Masti 7,4 g
Od kojih zasićene masne kiseline 1,79 g
Ugljikohidrati 32,5 g
Od kojih šećeri 4,43 g
Proteini 3,06 g
so 0,42 g

* prosječne vrijednosti na 100 g.